Green Deer - LEDANDE LÖSNINGAR FÖR GENERATIONER

GREEN DEER IDAG


Green Deer är Sveriges största John Deere återförsäljare och ägs av Green Deer Holding. Green Deer är en sammanslagning av bolagen Bil & Traktorservice, Svenssons Motor, Agro Maskiner Gotland och Värmdal & Traktorservice som nu arbetar tillsammans under namnet Green Deer.

Green Deer Holding är också majoritetsägare i  Gunnars Maskiner AB.  Tillsammans är vi cirka 300 anställda och erbjuder våra tjänster och betjänar våra kunder från 20-talet försäljnings- och service anläggningar över mellersta- och södra Sverige.


VÅRA PRODUKTER OCH TJÄNSTER


I vårt primära produktsortiment som vi erbjuder på alla våra anläggningar hittar du John Deeres förstaklassiga maskiner och utrustning inom lantbruk, golf, grönytor samt Kramers hjul- och teleskoplastare av högsta kvalitet.
Vi tillhandahåller dessutom produkter och utrustning från en mängd olika andra leverantörer. Utbudet från övriga leverantörer kan skilja sig åt mellan våra orter,
kontakta din närmaste anläggning så hjälper vi dig att hitta vad du söker.


Våra butiker och verkstäder erbjuder en bra eftermarknad och ser till att Du får reservdelar och service så snabbt och effektivt som möjligt.


Green Deer karta över våra anläggningar

GREEN DEER 

NYTT NAMN - SAMMA PERSONAL

Bil och Traktorservice Green Deer

Bil- och Traktorservice startades i Enstaberga 1968 som ett enmansföretag inriktat på reparationer av bilar och traktorer. Sedan 1971 är företaget återförsäljare av John Deere lantbruks- och grönytemaskiner. 1972 flyttade företaget sin verksamhet till Stigtomta och i början av 2000-talet startade företaget sin expansion i Stockholmsområdet och en filial öppnades i Upplands-Väsby. Våren 2012 expanderade verksamheten i Uppland och filialen flyttades till Uppsala. Våren 2013 öppnade vi dörrarna i Västmanland och Dalarna med anläggningar i Västerås och Hedemora.
År 2018 flyttade huvudanläggningen från Stigtomta till helt nya fräscha och rymliga lokaler på Idbäcken i Nyköping, som nu utgör huvudkontoret för Green Deer.

Svenssons Motor Green Deer

År 1969 grundades Stig Svenssons Motorverkstad AB i Läckeby. Redan då som återförsäljare av John Deere, vilket innebär att Svenssons Motor är den äldsta John Deere återförsäljaren i Sverige. 2003 förvärvades Nyströmsmaskin AB och 2014 fusionerades bolaget in i Svensson Motor. Samma år förvärvades Agro-Maskiner Gotland och Svenssons Motor öppnade en ny anläggning i Växjö. År 2016 blev Svenssons Motor genom ägarförändring systerbolag med Bil & Traktorservice och sedan 2022 är man en del av Green Deer AB.
Svenssons Motors strävan har alltid varit att med lokal förankring finnas nära sina kunder och erbjuda ett komplett utbud av produkter och tjänster. Detta gör man genom kompetenta medarbetare, egen verkstad och marknadsledande produkter.

Agro Maskiner Green Deer

Företaget grundades 1968 som Calamnius Bil & Smide av Carl-Olof Calamnius och Berth Hansson. Huvudsaklig näring bestod av smidesarbeten och reparation av bilar, tunga fordon/lantbruksmaskiner.

I December 1974 skrevs kontrakt med John Deere lantbruksdivision och 1976 ombildades företaget till Calamnius & Hansson Lantbruksmaskiner HB. Nästa ombildande skedde 1989 då företaget blev

Agro Maskiner Gotland AB. År 1996 levererades den 500:e JD-traktorn och 2021 passerades 900-strecket.

Utbyggnader av lokalerna har skett succesivt, senast med ny ändamålsenlig verkstad, invigd 2019.

Företaget ligger oförändrat kvar på samma fastighet i Stenkyrka sedan starten 1968.

Värmdal och Traktorservice Green Deer

Värmdal & Traktorservice är en sammanslagning av två ledande företag i Närke, Värmland, Dalsland och Bohuslän.

Sedan 1945 har vi bedrivit försäljning och service av John Deeres breda maskinprogram.

För Värmdal Traktorservice är det Ni som kunder som är vår största tillgång, därför måste vi se till att ni känner trygghet i vår organisation.

Det gäller för både service och den tekniska kompetensen.

Gunnars Maskiner Green Deer

Gunnars Maskiner AB grundades 1925 av Gunnar Johansson. 1968 tar Gunnars son Ulric över företaget och 1975 inleds samarbetet med John Deere. Under 1990-talet öppnas en filial i Vara, samntidigt börjar Ulrics söner Marcus och Martin arbete i företaget. Etableringen på nya orter fortsätter under 2000-talet och 2015 går man samman med Gillholms Maskiner i Kungälv. 

Gunnar Maskiner vill jobba med den mest engagerade personalen i branschen samtidigt som vi vill vara attraktiva för alla typer av kunder, inom lantbruk, kommun, fastighetsskötsel samt entreprenörer.

Detta gör man genom att arbeta efter tre starka värdeord.
Relation (Vi vill att våra kunder litar på oss både på ett professionellt och personligt plan)
Trygghet (Vi skall vara starka både organisatoriskt och ekonomiskt)
Totalekonomi (Samarbete med oss ska ge ökad lönsamhet för kunden